Menu

Asociația Obștească ”INIMI SOLIDARE” din Republica Moldova

Promovarea dezvoltării senzorial-motorice a copiilor du dizabilități, 15/17.03-20/22.03.2017


”INIMI SOLIDARE” susține cel de-al II-lea Modul al Seminarului ”Promovarea dezvoltării senzorial-motorice a copiilor cu dizabilități. Suport pentru profesioniști în demersurile terapeutice”. Trainingul se desfășoară în două locații Călărași și Hîncești în perioada 15-17/20-22 martie curent. Formator în cadrul proiectului este Christine INGOLD (Elveția) – fizioterapeut și expert Feldenkrais. La seminare este prezent Dr. pediatru Paul KEHRLI. Seminarele sunt desfășurate de către Asociația Obștească ”INIMI SOLIDARE” din Republica Moldova în colaborare cu Centrul Republican de Asistență Psihopedagogică cu suportul Fundației swisscor.
Al doilea modul al seminarului presupune interacțiunea cu participanții (specialiști în domeniul fizioterapiei) la nivelul :
– Implicării directe în explicarea mișcărilor corpului. Participanții vor observa și descrie mișcările, manipulările manuale pe care să le efectueze în terapia cu copiii.
– Analizei specifice a mișcărilor și tranziției între mișcări. Vor fi explicate exercițiile posibil de aplicat în lucrul cu copiii și oferite repere pentru adaptarea și inventarea mișcărilor individual.
– Deducerii din metoda Feldenkrais a regulilor care să consolideze dezvoltarea sistemului nervos al copiilor.
– Perfecționarea tehnicilor de manipulare manuală a copiilor în particular pentru reducerea spasticității.